Тваринництво

Вирощування цесарок на м’ясо – поки вільна ніша в Україні

Вирощування цесарок на м’ясо – поки вільна ніша в Україні

В Україні м’ясо цесарок практично невідоме широкому загалу. Обсяги його виробництва дуже малі. Тому налагодження виробництва цього продукту може бути перспективним напрямом підприємництва, особливо для невеликих птахогосподарств.

Цілком імовірно, що м’ясо цесарок зможе стати в Україні делікатесним продуктом. Воно має добрі поживні та смакові якості, ним заміняють дичину й, на думку багатьох, воно є кращим з-поміж м’яса інших видів птиці.

Нині у світі налічується понад 20 порід домашніх цесарок і значна кількість популяцій. Відомі також гібриди цесарок із курми, індиками та фазанами.

Світовим лідером селекції цесарок є компанія Grimaud Freres Selection (Франція), точніше, її дочірня компанія GALOR SAS. Вони пропонують цесарководам три кроси цесарок: ESSOR MI.LF, ESSOR ML.LF та ESSOR SLIM.

Для отримання бройлерних тушок (категорія продукту «стандарт») гібридних цесарят кросів ESSOR MI.LF і ESSOR ML.LF вирощують до 75-добового віку, ESSOR SLIM – до 82-добового.

Щоб отримати продукт категорії Label Rouge, що у Франції означає продукт вищої якості (еквівалент продукції категорії Free Range), цесарят відгодовують за вільно-вигульного утримання з пасовищами до 98-тижневого віку.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!