Делегація з Японії завершила інспектування системи держконтролю при виробництві м’яса птиці в Україні
23 липня в Україні завершила роботу делегація Міністерства сільського господарства, лісництва та рибальства Японії, яка здійснювала аудит системи державного контролю при виробництві м’яса птиці та продуктів з нього.
Представники місії побували в Київській, Вінницькій та Івано-Франківській областях, повідомили у Держпродспоживслужбі.
Зокрема, вони відвідали Державний НДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, прикордонний інспекційний пост та подвірне господарство у Київській області, птахофабрику на Вінниччині, а також підприємство (ферма, бійня, переробка) на Прикарпатті.
Також японці ознайомилися з функціями і повноваженнями Держпродспоживслужби та її територіальних органів, системою держлабораторій і лікарень ветеринарної медицини, державною програмою спостереження за грипом птиці, вивчили дієвість державної лабораторної мережі з діагностики хвороб птиці тощо.
Особливу увагу представники японського міністерства приділили реєстрації потужностей з вирощування птиці, здійсненні офіційного контролю за дотриманням вимог біобезпеки в них та системі сертифікації продукції.
За результатами місії буде складений офіційний звіт, після чого сторони зможуть перейти до наступного етапу – відпрацювання умов експорту м’яса птиці та продукції з неї до Японії та узгодження ветеринарного сертифіката на експорт.
Додати коментар