Тваринництво

Птахогосподарства яєчного напряму обзаводитимуться власними забійними цехами

Птахогосподарства яєчного напряму обзаводитимуться  власними забійними цехами

Наразі дуже нагальною проблемою є забій старої несучки. М’ясо несучок можна пробувати експортувати до країн Африки, Азії.

Про це журналу «Наше птахівництво» розповів заступник директора ПрАТ «Полтавська птахофабрика» Євген Хайлов.

«У європейських країнах така курка на їжу людям не йде – з неї виготовляють корми для тварин, – пояснив він. – Гадаю, настануть часи, коли виробники навіть платитимуть гроші за те, щоб птицю забрали й утилізували».

Проте сьогодні ніхто не хоче забирати великі партії старої птиці. М’ясопереробні підприємства не зацікавлені купувати м’ясо курки про запас – витрачати електроенергію на її зберігання в холодильнику, заморозку тощо, зазначив Євген Хайлов.

«Тому за потреби вони оголошують тендер, закуповують рівно стільки, скільки їм потрібно у певний час. Запаси не роблять», – зауважив він.

Забійні цехи теж не мають таких потужностей для зберігання замороженої курки. Тому масово скоротити поголів’я дозволити собі може далеко не кожен виробник курячого яйця, додав заступник директора Полтавської птахофабрики.

Нині, за словами Євгена Хайлова, вже багато господарств яєчного напряму виробництва заявили про те, що будуватимуть власні забійні цехи.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!