Тваринництво

Система розбризкування заощаджує на птахофабриках щонайменше 60-70% води

Система розбризкування заощаджує на птахофабриках щонайменше 60-70% води

Перспективною новинкою на ринку обладнання для птахофабрик є система розбризкування води. Вона використовується протягом усього року, сприяючи підвищенню активності птиці.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів менеджер міжнародного відділу продажів HOG SLAT, Inc. & Georgia Poultry Company Майк Сірз.

Краплини, потрапляючи на пір’я через регулярні проміжки часу, змушують птицю вставати. Чим частіше птиця вставатиме, тим частіше вона підходитиме до годівниць і напувалок.

Довготривалі інтервали у споживанні корму не сприяють приростам – корм гірше засвоюється. За допомогою системи розбризкування птицю вдається розворушити, вона з більшою охотою підходить до годівниць, споживає більше корму.

Улітку система розбризкування виконує також функцію охолодження. Піднімаючись, птиця вивільняє накопичене на підстилці тепло, що виводиться з пташника системою вентиляції. Це також сприятиме тому, щоб у повітрі не накопичувалася зайва волога. Найоптимальнішим варіантом тут є тунельна вентиляція. Однак система працюватиме навіть за умови неідеальної вентиляції в пташнику.

Також система розбризкування води сприяє зниженню запиленості пташника.

На батьківських стадах таке обладнання окупається за рік. Крім того, система дозволяє птахівникам заощаджувати щонайменше 60-70% води, тому в США вона окупається менше ніж за два роки.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!