Спадкові чинники мають величезний вплив на використання та засвоєння рибофлавіну в птиці
Вміст вітаміну В2 у курячому яйці є мінливим і залежить від низки чинників.
Наприклад, у яйцях із білою шкаралупою вміст цього вітаміну вищий порівняно з яйцями з коричневою шкаралупою.
Крім того, в різних несучок недостатність за рибофлавіном (виснаженість) настає з неоднаковою швидкістю, що своєю чергою віддзеркалюється й на частоті проявів ембріонального гіпорибофлавінозу у яйцях, що вони відкладають.
Багато досліджень підтвердили ці дані й довели, що спадкові чинники мають величезний вплив на використання та засвоєння рибофлавіну.
Варто зазначити, що гіпервітаміноз В2 у птиці не реєструється, оскільки його надлишок завжди виводиться через нирки.
Додати коментар