Тваринництво

Спадкові чинники мають величезний вплив на використання та засвоєння рибофлавіну в птиці

Спадкові чинники мають величезний вплив на використання та засвоєння рибофлавіну в птиці

Вміст вітаміну В2 у курячому яйці є мінливим і залежить від низки чинників.

Наприклад, у яйцях із білою шкаралупою вміст цього вітаміну вищий порівняно з яйцями з коричневою шкаралупою.

Крім того, в різних несучок недостатність за рибофлавіном (виснаженість) настає з неоднаковою швидкістю, що своєю чергою віддзеркалюється й на частоті проявів ембріонального гіпорибофлавінозу у яйцях, що вони відкладають.

Багато досліджень підтвердили ці дані й довели, що спадкові чинники мають величезний вплив на використання та засвоєння рибофлавіну.

Варто зазначити, що гіпервітаміноз В2 у птиці не реєструється, оскільки його надлишок завжди виводиться через нирки.

AgroTimes 

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!