Тваринництво

Для беконної відгодівлі ретельно відбирають молодняк свиней і підбирають корми

Для беконної відгодівлі ретельно відбирають молодняк свиней і підбирають корми

Беконна відгодівля значно відрізняється від м’ясної. Для беконної відгодівлі необхідний суворіший відбір молодняку і ретельний підбір кормів.

Вік свиней – один із вирішальних чинників, за яким визначають тип відгодівлі. Молоді свині дають м’ясну тушу з меншою кількістю сала, ніж дорослі, і на приріст живої ваги витрачається менше корму.

Чим більше свині з’їдають повноцінних кормів, тим швидше вони досягнуть забійної кондиції, при цьому скорочується період відгодівлі й знижуються витрати кормів.

Для свиней сального типу з 6-7-місячного віку різко збільшуються витрати корму на 1 кг приросту у зв’язку з відкладенням жиру, а для м’ясних свиней – із 7-9 місяців.

Під час годівлі свиней необхідно враховувати не тільки кількість кормових одиниць, а й вміст білка та мінеральних речовин у  раціоні.

За меншої кількості протеїну в кормі молоді свині нарощують більше сала і менше м’яса і навпаки.

Корми, багаті на легкоплавкі жири (макуха, кукурудза, соя тощо), згодовують свиням у невеликих кількостях, бо вони знижують якість м’яса і сала.

Негативно впливають на якість свинини й водянисті корми – жом і картопляні жмаки. За недостатньої кількості мінеральних речовин і вітамінів збільшується термін відгодівлі свиней до потрібної кондиції.

Довідка

Беконні половинки, залежно від співвідношення м’яса і сала в туші, поділяють на три сорти. До першого сорту відносять бекон нежирний (найбільш сухий) з найменшою стандартною товщиною шпигу. До другого – бекон середньої вгодованості. До третього – бекон жирний із найбільшою стандартною товщиною шпигу.

AgroTimes 

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!