Тваринництво

На ринку живця свиней панує цінова стабільність

На ринку живця свиней панує цінова стабільність

Черговий тиждень поспіль ціни закупівлі живих свиней забійних кондицій коливаються в межах 44-46 грн/кг.

Про це інформує Асоціація свинарів України.

Торги минулого тижня завершилися практично без змін внутрішніх котирувань у порівнянні з 25-м тижнем. Середня цінова позначка практично не зазнала змін.

Переважна частина представників м’ясопереробної галузі сприймає штиль на ринку живця досить позитивно. На їх думку, такий рівень цін є цілком задовільним як для закупівельників, так і для постачальників свинини, а кінцевий споживач мав можливість призвичаїтись до сталіших цінників у роздрібній торгівлі.

Хоча у південних регіонах відзначається збільшення попиту за рахунок туристів та очікується його посилення з наближення середини літнього сезону.

Водночас, за оцінками представників м’ясопереробної галузі, в цей же період пропозиція свинини зазнає відчутнішого впливу сезонних чинників. Проте фактором, що врівноважить тиск останнього на ціну слугуватиме імпорт.

Так, за прогнозами закупівельників, ціна на свинину живою вагою наступного тижня і, вірогідно, надалі триматиметься на рівні 44-45 грн/кг та перевищуватиме бар’єрну ціну входу імпортної сировини. Остання другий тиждень поспіль тримається на рівні 43 грн/кг.

Оператори відзначають суттєві обсяги пропозиції імпортної свинини як у напівтушах, так і в елементах, на використання яких перейшла частина м’ясопереробних підприємств.

AgroTimes 

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!