Агромаркет

СБУ виявила 150 тонн контрафактних пестицидів

СБУ виявила 150 тонн контрафактних пестицидів

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ блокували масштабний імпорт в Україну контрафактних пестицидів.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що комерсанти у 2017-2018 роках замовляли продукцію в одній із країн Далекого Сходу та реалізовували в Україні під виглядом європейських брендів. Контрафакт ввозили через морські порти.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, правоохоронці провели санкціоновані слідчі дії на Київщині та Вінниччині у приміщеннях регіональних митниць, Мінекології, офісних і складських приміщеннях комерційних структур і вилучили документацію, яка підтверджує ввезення контрафактної продукції.

Співробітники СБУ виявили на складах приблизно 150 тонн контрафактних пестицидів на суму майже 18 млн грн, які були ввезені в Україну без належних дозвільних документів.

Під час досудового слідства перевіряється можлива причетність чиновників до організації протиправного механізму і нанесення шкоди здоров’ю населення та довкіллю через використання раніше ввезених пестицидів.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!