Молочнокислі бактерії дозволяють зменшити втрати сухих речовин у силосі
За неконтрольованого протікання ферментації силосу значна кількість діоксиду вуглецю йде в навколишнє середовище, викликаючи втрати сухих речовин і призводячи до того, що силосна маса ущільнюється.
Частина силосної маси неминуче втрачається за процесу ферментації, тому видиме ущільнення силосу може бути викликано не лише його усадкою, а й ферментаційними процесами.
Раціонально підібраний мікробіологічний препарат дозволяє зменшити втрати сухих речовин з 15% до 12-13%.
Позитивним у цьому сенсі є застосування молочнокислих бактерій, що перетворюють рослинні цукри на молочну кислоту дуже швидко і з найменшими втратами енергії, які не перевищують 3-5%.
Будь-який бактеріальний засіб такого призначення має містити життєздатні молочнокислі бактерії у кількості 105-106 бактерій на грам рослинної сировини, адже в такому разі вони можуть домінувати над спонтанною мікрофлорою.
Додати коментар