Тваринництво

Які ознаки важливі за селекції перепелів

Які ознаки важливі за селекції перепелів

За селекції перепелів особливу увагу приділяють тим ознакам, за якими спеціалізується порода чи лінія. Основні показники, що враховують у селекції як яєчних, так і м’ясних перепелів такі:

– несучість за 34 тижні життя на початкову й середню несучку;

– жива маса молодняку у віці 4-6 тижнів, дорослої птиці – в 34-тижневому віці;

– заплідненість і виводимість яєць, вивід молодняку – за відтворення селекційного стада;

– статева активність самців;

– збереженість молодняку до 5-тижневого віку та дорослої птиці;

– маса яєць у 8- і 34-тижневому віці.

Результати контрольного обліку ознак фіксують у спеціальних журналах.

Для різних порід величина показників відбору може відрізнятись залежно від ступеня їх відселекціонованості. Оборот стада планують 1,7-1,8.

У лініях і породах м’ясних перепелів основними ознаками селекції є жива маса та м’ясні форми.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!