Ягоди слід зберігати за вологості 90-95%
Після збирання плоди продовжують жити, вони дихають. Інтенсивне дихання призводить до в’янення, появи плям, пошкодження мікрофлорою тощо.
Період зберігання ягід може бути збільшений шляхом зниження інтенсивності дихання.
Одним з основних чинників, що впливають на дихання, є вологість повітря.
Оптимальний рівень вологості повітря під час тривалого транспортування ягід чи їх зберігання у сховищах становить 90-95%.
Якщо вологість повітря у сховищі нижча, вони швидко втрачають тургор, внаслідок чого тривалість їх подальшого зберігання скорочується, а транспортабельність значно знижується.
За вищої вологості повітря виникає ризик розвитку грибних хвороб, появи конденсату на поверхні. Для підтримання вологості на оптимальному рівні використовують зволожувачі повітря.
Додати коментар