Володимир-Волинська птахофабрика почала виробляти курятину без антибіотиків
Група компаній OPENMIND запустила на український ринок куряче м’ясо без антибіотиків і стимуляторів росту під новим брендом «Епікур».
Продажі стартували наприкінці грудня минулого року, повідомили у групі компаній.
Птицю без антибіотиків та інших стимуляторів росту вирощують на Володимир-Волинській птахофабриці, яка розташована в екологічно чистому регіоні країни.
Така технологія ускладнює виробництво та впливає на вартість продукції. Тому ціна курятини «Епікур» в середньому на 20% вища за вартість звичайного курячого м’яса.
Шлях продукту від птахофабрики до супермаркету займає добу.
«Вирощування курки без антибіотиків, стимуляторів росту, з дотриманням повної біобезпеки досягається суворим контролем на всіх етапах виробництва, – зазначила генеральний директор Володимир-Волинської птахофабрики Аліна Сич. – При вирощуванні зернових кормів обов’язкові регулярні лабораторні дослідження вхідної сировини на наявність мікотоксинів та інших шкідливих бактерій».
На виході продукцію додатково досліджують у незалежній лабораторії, щоб гарантувати відсутність антибіотиків.
Вона додала, що відходи виробництва курятини не забруднюють довкілля і йдуть на енергетичні потреби фабрики.
У повідомленні зазначається, що додаткове фінансування від голландського інвестфонду Safedam дало змогу використовувати у виробництві найпрогресивніші технології та інноваційне обладнання.
Довідка
У групи компаній OPENMIND є напрямки з виробництва курячого м’яса (Володимир-Волинська птахофабрика), виготовлення й продажу крафтового пива і мережа магазинів крафтового пива «ПивоБанк».
ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» – один із найбільших виробників курячого м’яса в Україні. До інфраструктури фабрики входять 100 пташників, розташованих на 11 майданчиках з вирощування птиці, власний забійний цех, комбікормовий завод і сільгосппідприємство. Має шість філій: у Володимирі-Волинському, Львові, Києві, Вінниці, Житомирі, Харкові.
Додати коментар