Калій підвищує опірність озимих до несприятливих погодних умов
Калій інтенсивно засвоюється озимими культурами від проростання до цвітіння, а найінтенсивніше – від виходу в трубку до колосіння.
Максимальна кількість калію в рослинах накопичується під час цвітіння. У період дозрівання зерна вміст калію в рослинах зменшується й із кореневими виділеннями його частина (до 8-10% максимального його вмісту в рослині) повертається у ґрунт.
Калій сприяє підвищенню опірності рослин до несприятливих погодних умов, підвищує їхню посухостійкість, запобігає виляганню, сприяє нормальному перебігу процесу фотосинтезу тощо.
За дефіциту калію стебло вкорочується, тканини на краях листків буріють і відмирають, сповільнюється обмін речовин, погіршується процес наливання зерна, знижується вміст білка.
Надмірна кількість калію обмежує засвоєння кальцію і магнію.
Додати коментар