Виводимість перепелиних яєць краща, якщо вони зберігалися гострим кінцем вгору
Положення перепелиних яєць під час зберігання відчутно впливає на їх інкубаційні якості, засвідчили результати дослідження.
Найкращі морфологічні характеристики й вищі результати інкубації було отримано за зберігання яєць гострою частиною вгору – це уповільнює процес «старіння» перепелиних яєць, що дає можливість за потреби збільшувати строк їх зберігання до інкубації.
Розташування яєць гострим кінцем угору порівняно з протилежним положенням, сприяє підвищенню їх виводимості на 9,3-37,2%.
Виводимість яєць, що зберігалися 15 діб до інкубації гострим кінцем вгору, була вищою на 1,3% проти виводимості яєць, що зберігалися п’ять діб тупим кінцем угору.
Найбільший відсоток виводу молодняку також було отримано, коли яйця зберігалися гострим кінцем угору, незалежно від терміну зберігання.
Додати коментар