Свинарство залишається в Україні привабливою галуззю
Коефіцієнт привабливості галузі свинарства коливається в межах 8,5-9 пунктів. Закономірність підйомів та спадів повторюється кожні чотири-п’ять років, зазначають в Асоціації свинарів України (АСУ).
«Такий цикл притаманний галузі свинарства в усьому світі, оскільки вона регулюється виключно ринком», – пояснив президент АСУ Артур Лоза.
Він зауважив, що порівняно з минулим роком, коли показники привабливості досягали майже 10 пунктів, у 2018 році сталося певне просідання. Зокрема, це пов’язано зі здороженням кормів (преміксів, вітамінних добавок).
«Ціни на свинину залишаться у прогнозованому діапазоні – 42-50 грн/кг живця, враховуючи сезонні підйоми і падіння», – зазначив Артур Лоза.
Довідка
Коефіцієнт привабливості галузі вимірюється співвідношенням ціни на свинину та ціни на кормові компоненти, зокрема, фінішерний комбікорм.
Додати коментар