Тваринництво

Під час лікування стафілококозу у птиці необхідно усунути чинники стресу

Під час лікування стафілококозу у птиці необхідно усунути чинники стресу

За спалаху стафілококозу хвору птицю вибраковують і направляють на забій. З раціону виключають підозрілі корми тваринного походження й досліджують їх на наявність патогенних стафілококів.

Після звільнення приміщень від птиці пташники обов’язково дезінфікують. За присутності птиці в приміщеннях проводять дезінфекцію високодисперсними аерозолями молочної кислоти, резорцину, бровадез плюс, йодтриетиленгліколю.

Також здійснюють аерозольну дезінфекцію цехів та інкубаторів, яєць, тари, підсобних приміщень й інвентарю за температури повітря не нижчої 15 °С, вологості 65-100% й експозиції шість годин.

Обов’язково усувають можливі чинники стресу: тривале транспортування, переміщення птиці, порушення параметрів мікроклімату тощо.

За неможливості усунути окремі стрес-чинники застосовують антистресові добавки з розрахунку на 1 кг живої маси птиці. Найчастіше їх призначають у суміші з комбікормом протягом п’яти діб: за дві доби до впливу стресу й протягом трьох наступних. Вітамінні препарати на цей період збільшують удвічі проти норми.

У разі виникнення інфекції рекомендується застосовувати антибіотики широкого спектра дії після попередньої перевірки чутливості до них збудника.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!