Ноги курчат-бройлерів є цінним джерелом колагену
Використання на птахопереробних підприємствах побічних продуктів від переробки птиці, які не несуть ризику для здоров’я людини й тварин, є доцільним і перспективним.
Науковці Інституту продовольчих ресурсів НААН встановили, що до переліку перспективної до використання доцільно було б віднести спеціальну сировину з птиці, яка завдяки своєму унікальному біохімічному складу, може бути успішно використана як ферментні препарати для лікувальних засобів.
Наприклад, на основі використання курячої жовчі, а також слизової оболонки і покривного епітелію м’язового відділу шлунку птиці розроблено медичні препарати для лікування захворювань печінки і жовчовивідних шляхів.
Одним із найбільше запитуваних видів малоцінної сировини, отриманої за переробки птиці, є її ноги як джерело тваринного колагену з досить високим умістом хрому, кальцію, цинку, кремнію та засвоюваністю до 89,3%, що є одним із найважливіших моментів у харчуванні споживачів із захворюванням кісткової системи.
Ноги курчат-бройлерів є вагомим джерелом колагену (до 7,08 %), який містить 0,88% оксипроліну.
Колаген з ніг птиці має високу емульгувальну й гелеутворювальну здатність,а отже, може бути використаний як структуроутворювач у розробці харчових продуктів на його основі.
Також ноги та лапи курчат-бройлерів мають великий попит на зовнішньому ринку, особливо в Китаї.
Додати коментар