Тваринництво

Ціни на молоко продовжують зростати

Ціни на молоко продовжують зростати

Закупівельні ціни на молоко у вересні демонструють висхідний тренд, повідомляють в Асоціації виробників молока (АВМ).

Основними факторами, які сприяють цьому, залишаються активний експорт та зростання цін на вершкове масло у світі, девальвація гривні, яка спостерігається з кінця серпня. Крім того, нестача молока на ринку, особливо, якісного ‒ сезонність вже показує свій безпосередній вплив.  

За результатами опитування АВМ 15 вересня, середньозважена ціна по ринку на молоко екстра-ґатунку  склала 9,4 грн./кг (з урахуванням ПДВ), що на 29 коп. вище ціни, зафіксованої два тижні тому. Найвищий ціновий діапазон спостерігається у північному регіоні ‒ 8,5-9,65 грн./кг.

Молоко вищого ґатунку за аналізований період подорожчало на 10 коп. ‒ до 8,4-8,5 грн./кг. У центрі України тримається найвища ціна на нього ‒ 8,94-9 грн./кг.

За молоко першого ґатунку в середньому платять 8,16 грн./кг, що на 18 коп. вище, ніж на  початку місяця. Максимальні ціни показують східні регіони ‒ 7,7-8,22 грн./кг.

До кінця вересня деякі господарства планують переглянути ціну, що може змінити загальну картину. Але вже зараз можна сказати, що ціни будуть вищі. Виробництво молока знижуватиметься, а експорт буде в плюсі. Зростання ціни на масло, за очікуванням міжнародних експертів, триватиме.

Наразі Україна показує досить активний приріст цін на молоко: за серпень воно коштувало 26,37 євро/100 кг, а станом на 15 вересня ‒ 27,89 євро/100 кг ЕСМ. Тим часом середня ціна у світі, за даними IFCN, у серпні склала 32,6 євро/100 кг ЕСМ.  

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!