Nestlé і Сумський аграрний університет впроваджують євростандарти у сільському господарстві
Компанія Nestlé ініціювала та успішно реалізує в Україні проект «Господар» для розвитку місцевих постачальників і приведення їхньої продукції у відповідність до євростандартів.
У рамках проекту на базі Сумського національного аграрного університету (СНАУ) було впроваджено програму з оцінювання сільськогосподарського виробництва RISE. Консультантами із застосування програми вже стали п’ять викладачів університету, повідомили у Nestlé.
У квітні делегація викладачів СНАУ пройшла стажування у Бернському університеті прикладних наук, який є партнером проекту і розробником програми оцінки сталого розвитку господарств RISE.
А наприкінці травня представник Бернського університету провів у СНАУ цикл семінарів для викладачів, задіяних у проекті, які після завершення навчання отримали сертифікати консультантів RISE і в подальшому допомагатимуть фермерам виявляти можливості поліпшення і переходу до більш сталого способу ведення бізнесу. Кваліфіковані фахівці оцінюватимуть українські фермерські господарства та надаватимуть рекомендації їхнім власникам щодо поліпшення діяльності.
У рамках співпраці зі СНАУ над впровадженням програми RISE сторони також підписали меморандум про співпрацю.
«Ми вдячні Сумському НАУ за плідну співпрацю і в майбутньому сподіваємося, що RISE буде включено до навчальної програми всіх профільних українських освітніх закладів», ‒ зазначив директор Nestlé в Україні та Молдові Ансгар Борнеманн.
Зауважимо, сьогодні частка української сировини і пакувальних матеріалів, що використовуються на підприємствах Nestlé в Україні, складає більше 70%.
Довідка
Розвиток сільської інфраструктури – один із основних напрямків діяльності Nestlé в Україні в рамках реалізації глобальної ініціативи «Створення спільних цінностей». Програма оцінки сталого розвитку господарств RISE (Response-Inducing Sustainability Evaluation), розроблена Бернським університетом та вже застосована у більше, ніж 2,5 тис. фермерських господарств у 53 країнах світу, дозволяє зробити діяльність фермерського господарства більш структурованою, прозорою та вимірюваною.
Оцінка на основі 10 параметрів, які відображають екологічні, економічні та соціальні аспекти діяльності підприємства і враховують такі чинники розвитку бізнесу, як родючість ґрунту, перспективність обраного напряму діяльності, загальну економічну ситуацію в Україні тощо, забезпечує глибокий всебічний аналіз господарства та допомагає розробити ефективну стратегію його подальшого сталого розвитку з акцентом на зростанні прибутків та зниженні негативного впливу на навколишнє середовище.
Додати коментар