Тваринництво

Україна входить до найбільших виробників качиного м’яса в Європі

Україна входить до найбільших виробників качиного м’яса в Європі

Україна належить до найбільших виробників м’яса качок у Європі. Сьогодні в розрахунку на одного мешканця в Україні припадає приблизно 0,7 кг м’яса качок, пише журнал «Наше птахівництво».

При цьому зменшення обсягів виробництва м’яса качок в Україні триває вже щонайменше 25 років. Тільки проти 2000 року його виробництво скоротилося у 2,1 рази.

Реалізаційна ціна качиного м’яса на 20–30% вища, ніж м’яса бройлерів. За низької купівельної спроможності більшості населення цей чинник також істотно вплинув на зменшення споживання м’яса качок в Україні.

Близько 90% качиного м’яса виробляють у присадибних господарствах. Наявні качині підприємства в основному зорієнтовані на задоволення потреб населення в добовому молодняку птиці.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!