Тваринництво

Вітчизняна яловичина торуватиме шлях на європейський ринок

Вітчизняна яловичина торуватиме шлях на європейський ринок

Держпродспоживслужба цього року планує розпочати процедуру виходу української яловичини на ринок Європейського Союзу.

Про це заявив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час форуму «Угода про асоціацію з ЄС: можливості для малого та середнього бізнесу», який відбувся у Чернігові.

«Плануємо в поточному році ініціювати вихід нашої яловичини на ринок ЄС. Для цього, звісно, потрібно виконати домашні завдання, зокрема, в частині забезпечення моніторингу губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби», – зазначив він.

Як свідчить досвід, це досить тривалий процес. «Це може тривати декілька років, поки наші європейські колеги не перевірять всі елементи системи контролю. Але в поточному році ми такий моніторинг плануємо розпочати і таким чином ініціювати процедуру виходу яловичини на ринок ЄС», – уточнив очільник Держпродспоживслужби.

AgroTimes
 

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!