Агромаркет

Урожай фуражного зерна може встановити новий рекорд, – ФАО

Урожай фуражного зерна може встановити новий рекорд, – ФАО

ФАО прогнозує зниження світового збору пшениці цього року на 2,7%, до 740 млн тонн, повідомляється в прес-релізі організації.

Скорочення врожаїв стосуватиметься практично всіх основних країн – виробників зерна: РФ, США, Канади, Австралії, Казахстану й України.

Водночас у ЄС та Марокко прогнозується значне зростання виробництва пшениці.

При цьому врожай фуражного зерна, за попередніми оцінками, може сягнути нового рекордного рівня в 1,353 млрд тонн, що на 0,5% вище за показник 2016 року. Основний приріст припаде на кукурудзу, обсяг виробництва якої становитиме 1,051 млрд тонн, що на 1,2% вище за торішнє рекордне значення.

За прогнозами, найбільше збільшиться виробництво кукурудзи в Бразилії й Аргентині. Значний приріст очікується в Південній Африці, де виробництво сильно постраждало через посуху 2016 року.

Водночас збільшення збору в цих країнах значною мірою нівелюється очікуваним різким падінням урожаю кукурудзи в США.

ФАО також прогнозує, що за нормальних погодних умов протягом літнього періоду в Північній півкулі виробництво рису в 2017 році становитиме 504 млн тонн, що на 1% більше, ніж у 2016 році.

Загалом збір зернових культур у 2017 році, як очікує ФАО, становитиме 2,597 млрд тонн, що лише на 0,3% нижче за рекордний показник 2016 року.

Інтерфакс-Україна

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!