Індонезія озвучила головні вимоги до українських яблук
Українські садоводи налаштовані розширювати канал збуту яблук до Індонезії. Посольство України в Індонезії озвучило головні вимоги індонезійських компаній до плодів, повідомляє «Інфо-Шувар».
Колір: покупці Індонезії віддають перевагу яблукам червоних сортів, принаймні домінування червоного кольору повинно бути на рівні 50-60%.
Смак: лише солодкі сорти.
Хрусткість: яблуко повинно залишатися щільним та соковитим навіть після 30 діб транспортування. Так, на думку індонезійських покупців, український Джонаголд виявився недостатньо хрустким.
Транспортабельність: умови транспортування повинні бути такими, щоб яблука не втрачали вологість.
Вага: перевагу мають яблука маленького та середнього розміру вагою не більше 150-160 г.
Крім того, індонезійські компанії велику увагу приділяють якості пакування. Перевага надається картонному тришаровому ящику телескопічного типу (китайського або польського стандарту). Плоди в ящику повинні бути відсортовані за розміром та вагою і розташовані по комірках у п’ять шарів. Кожне яблуко повинно мати наліпку.
«Незважаючи на зацікавлення індонезійської сторони у закупівлі яблук з України та перспективність розвитку цього напрямку, вітчизняні експортери повинні враховувати, що саме забезпечення доставки якісної продукції буде визначальним фактором налагодження співпраці. Яблука перебуватимуть в дорозі близько 30 днів», – підкреслила директор ТОВ «Фруктовий Проект» Олена Поперечна.
На її думку, потрібно звертати особливу увагу на упаковку. За попередніми підрахунками, в собівартості продукції частка потрібної упаковки становить близько 15-20%.
За даними «Інфо-Шувар», частка Індонезії складає близько 3% від загального експорту українських яблук протягом липня-листопада 2016 року. Проте навіть такий обсяг є рекордом експорту до цієї країни.
Додати коментар