Виробництво м’яса в Україні зросло на 3%
За 10 місяців 2016 року сукупне виробництво м’яса та м’ясопродуктів в Україні перевищило минулорічні результати на 2,7%.
Про це повідомляє прес-служба Асоціації свинарів України.
Як і раніше, приріст забезпечило більш активне виробництво свіжого, охолодженого та мороженого м’яса. Відставання обсягів випуску м’ясопродуктів дещо зменшилося порівняно з І півріччям цього року (-9,2% проти −10,3% у І половині 2015 року).
Проте воно відчутно нівелює позитивний ефект від нарощування виробництва м’яса. Так, +6% до обсягів переробки м’яса переважно забезпечила заморожена пташатина.
Дещо скромніші результати продемонстрували свіжа та охолоджена свинина та яловичина — +7,7 тис. тонн кожна (3,8% та 19,3%).
Скорочення виробництва ковбасних виробів дещо вповільнилося. Тож різниця між цьогорічними та минулорічними обсягами у січні-жовтні складає 1,5% проти 3,2% за підсумками І половини року. Зокрема, поступово відновлюється виробництво сушених, в’ялених та варено-копчених ковбас, а виробництво варених м’ясних виробів припинило падіння.
Додати коментар