Україна зацікавлена постачати продукти харчування в Японію
Розширення торговельно-економічних відносин між Японією й Україною, в тому числі за рахунок перероблених продуктів, таких, як сокові концентрати, м’ясні напівфабрикати, томатна паста тощо були предметом обговорення на зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства Ольги Трофімцевої, заступника міністра економіки Наталії Микольської з віце-міністром сільського господарства, лісництва та рибальства Японії Кацуо Якуро.
Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
Великий потенціал на японському ринку мають українські свіжі та перероблені органічні та нішеві продукти, наприклад, ягоди або мед.
Кацуо Якуро запросив українських виробників продуктів харчування відвідати найбільшу профільну виставку FOODEX у березні 2017 року та показати свою продукцію потенційним японським покупцям.
Ольга Трофімцева наголосила на необхідності більш тісної співпраці профільних міністерств у розвитку інвестиційних проектів, в тому числі з залученням Японського агентства міжнародного співробітництва JICA.
Вона також запропонувала організувати наступного року бізнес-місію для представників японських компаній, зацікавлених не лише в торговельній, а й в інвестиційній співпраці з українськими фірмами для налагодження прямих бізнес-контактів.
Довідка
Товарообіг сільськогосподарською продукцією між Україною та Японією в 2015 році склав $156,6 млн, з них експорт – $154,8 млн. Основними товарними групами, які експортувалися до Японії з України, ‒ зернові, тютюн і вироби з нього.
Додати коментар