Техніка

В Україні розпочинається створення сільгосптехніки зі штучним інтелектом

В Україні розпочинається створення сільгосптехніки зі штучним інтелектом

 

Індустріальна група УПЕК оголосила про старт нового проекту зі створення «розумної» сільгосптехніки на базі штучного інтелекту. Про це повідомило керівництво компанії в рамках науково-практичної конференції «Розумна агротехніка для точного землеробства».

Головний конструктор Українського конструкторського бюро трансмісій і шасі О. Гриненко зазначив: «Ці машини будуть здатні істотно підвищити врожайність, зменшити енерговитрати, витрата палива, а також негативні впливи рушіїв трактора та ґрунтообробної техніки на ґрунт».

ІГ УПЕК має достатній досвід упровадження інноваційних розробок: «Наприклад, застосування пружинної стійки на наших дискових знаряддях сімейства „Дукат” дозволяє серйозно знизити силу тяги трактора, в результаті чого економія палива в роботі із цими знаряддями становить близько 30%. У поєднанні ж з обслуговуваними підшипниковими вузлами HARP AGRO UNIT наші дискові борони дозволяють домогтися надзвичайно низьких експлуатаційних витрат із мінімальним обслуговуванням і максимальною продуктивністю», — каже Олексій Гриненко.

Індустріальна група УПЕК — найбільша в Україні приватна машинобудівна компанія, яка об’єднує низку провідних інженерних центрів і машинобудівних підприємств із понад півстолітньою історією. Компанію засновано 1995 року, сьогодні розвивається як інженерна індустріальна група, діяльність якої спрямована на впровадження інноваційних розробок в різних галузях машинобудування.

ІГ УПЕК — одна з перших компаній, що приступає до створення «розумної» техніки в сегменті посівної та ґрунтообробної. «Це новий світовий тренд високих технологій, до якого сьогодні підходять усі провідні компанії — виробники причіпної сільгосптехніки», — зауважує пан Гриненко.

Упровадження цих технологій здатне забезпечити потрібний рівень ефективності агротехніки та переробки, раціональне використання матеріалів і добрив.

Важливою особливістю проекту ІГ УПЕК на створення розумної техніки є можливість ураховувати національну специфіку — своєрідний клімат, бездоріжжя й інші умови.

Робота зі створення «розумної» техніки проходитиме в інженерних центрах ІГ УПЕК спільно з вишами — членами Кластера «Агротехніка», провідними НДІ й академіями аграрного профілю.

Українське конструкторське бюро трансмісій і шасі (УКБТШ), що входить до складу Індустріальної групи УПЕК, розробляє сільськогосподарські машини і знаряддя для оптимального землеробства, елементів трансмісій і шасі. УКБТШ забезпечує постійний розвиток сучасної лінійки продукції та розширення номенклатурного ряду.

«Створення високотехнологічних кластерів в конкурентоспроможних секторах економіки покликане не лише сприяти розвитку сільгоспмашинобудування в Україні, а й дати можливість виходу вітчизняних проектів на глобальні ринки. Деякі з рішень, що пов’язані з „розумною” технікою, ми плануємо представити вже 2017 року на найбільшій сільськогосподарській виставці у світі AGRITECHNICA (Німеччина)», — анонсує віце-президент із маркетингу та продажів ІГ УПЕК Роман Гіршфельд.

АгроПравда

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!