ТОП-4 областей ‒ виробників свинини
За 8 місяців 2016 року Волинська, Львівська, Харківська та Чернігівська області продемонстрували найкращі показники з виробництва свинини, кожна ‒ у своїй категорії.
Про це повідомляє Асоціація свинарів України з посиланням на дані Держстату.
Так, протягом січня-серпня сільськогосподарські підприємства Харківщини виростили та реалізували на забій на чверть більше живця свиней, ніж за аналогічний період минулого року, а у Волинській області — на третину.
Львівщіна відзначилася одним із найвищих показників середньодобового приросту свиней. Цьогоріч він перевершив результати минулого року на 17% і сягнув 658 г/день. Це позитивно позначилося на загальних обсягах вирощування і пропозиції живця забійних кондицій.
На Чернігівщині свинарі виробили 8,5 тис. тонн свинини, а на забій реалізували 7,9 тис. тонн. Відтак доробок області покращився на 16% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Додати коментар