Техніка

CLAAS придбав у американців технологію Shredlage

CLAAS придбав у американців технологію Shredlage

Компанія Claas придбала запатентовану та відому під брендом Shredlage технологію в однойменного американського підприємства. Ще минулого року компанія Claas придбала ліцензію на нову технологію заготівлі кормів, повідомляє прес-служба компанії.

«З придбанням відомого бренду ми закріпили свої позиції світового лідера на ринку самохідних кормозбиральних комбайнів», ‒ пояснює Герман Лобек, член правління концерну, відповідальний за напрямок «Кормозаготівельна техніка».

Шредледж являє собою кукурудзяний силос із теоретичною довжиною подрібнення часток від 26 до 30 мм (звичайна довжина – 12-17 мм), складові якого було піддано інтенсивному механічному впливу (шматуванню).

В основі технології силосозаготівлі — застосування спеціального процесора MCC Shredlage на кормозбиральному комбайні Claas Jaguar, який обладнано двома вальцями на 110 та 145 зубів діаметром 250 мм зі спеціальною спіральною проточкою по периметру. Завдяки такому виконанню цього робочого елемента забезпечується надзвичайно інтенсивне плющення і розривання зерен, ефективне розщеплення рослинної маси вздовж волокон та відокремлення кори кукурудзяного стебла від його м’якої серцевини.

Яскравим свідченням енергетичної поживності шредледж-силосу є висока оцінка ступеня розщеплення зерен кукурудзи як індикатора перетравності крохмалю, яка у середньому становить 72% (і може сягати навіть 80%). Відмінна структура корму, що досягається завдяки більшій довжині подрібнених часток, оптимальному розподіленню за фракціями, розщепленню листостеблової маси вздовж волокон, ефекту шматування силосних часток, забезпечує утворення доброго клітковинного мату, посилює моторику рубця, сприяє процесу ремигації.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!