Курятина подорожчає наприкінці літа ‒ експерт
Виробники курячого м’яса почнуть підвищувати ціни на свою продукцію ближче до осені. Це заявив виконавчий директор Союзу птахівників України Сергій Карпенко.
На першому етапі ціни можуть вирости на 5-10%, передає прес-служба Союзу птахівників України.
«Необхідність підвищення цін назріла вже давно через те, що помітно зросла собівартість продукції, ‒ пояснив Сергій Карпенко. ‒ А після підвищення комунальних тарифів і подорожчання кормів працювати за старими розцінками птахофабрикам вкрай складно. І ще невідомо, що буде з майбутнім урожаєм і як у результаті зміниться вартість кормів».
За даними Держстату, станом на 10 червня вартість кілограма м’яса курячої тушки в середньому по Україні становила 39,26 грн., що на 9 коп. більше, ніж у травні. Але в деяких регіонах ціни вище. Наприклад, у Києві ‒ понад 44 грн./кг, у Чернівецькій області ‒ 40,5 грн./кг, у Сумській ‒ 41 грн./кг.
Додати коментар