Овочі-Ягоди-Сад

Напередодні свят різко підскочив попит на вітчизняні томати

Напередодні свят різко підскочив попит на вітчизняні томати

Напередодні свят на ринку «Шувар» швидко збільшилися обсяги продажу вітчизняних томатів,  повідомляє інформаційно-аналітичний центр РСП «Шувар».

Завдяки підвищеному попиту, сьогодні продавці помідорів із господарств Херсонської області змогли зафіксувати мінімальну ціну на рівні 12-15 грн./кг, а фермери із Закарпаття готові реалізовувати свою продукцію не дешевше ніж 8-11 грн./кг.

«Цікавим є той факт, що ціни на продукцію залишаються стабільними, не зважаючи на те, що пропозиція томатів на нашому ринку щодня зростає, ‒ коментує Віта Ходновська, категорійний менеджер гуртового ринку «Шувар». ‒ Крім цього, сьогодні обсяг пропозиції майже на 70% більше, ніж минулого року. При цьому мова йде виключно про вітчизняну продукцію через те, що поставки імпортних томатів припинилися ще минулого тижня після того, як ціни різко знизилися».

Фахівці аналітичного центру вважають, що зростання купівельної активності має тимчасовий характер, і вже до кінця тижня попит може знизитися, і ціни, відповідно, зменшаться.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!