Цибуля і капуста у 2016 будуть популярними культурами серед українських аграріїв
В Україні фермери по всім овочам, на які була висока ціна, збільшать посіви в наступному сезоні. Вирощувати капусту прийдуть непрофесіонали, залучені ціновою кон’юнктурою 2015 року. Цибулі також прогнозують сплеск популярності у 2016 році.
Про це розповів Юрій Сологуб, директор комапнії «Сакура-Юкрейн», повідомляє «Інфоіндустрія».
Професіонали свої обсяги виростять, а новачки можуть потрапити в збитки через складнощі технології. Ще один негативний фактор — український споживач не купить багато дорогих овочів. Паралельно в Україні набирають популярність салатні культури, томати черрі, різновиди солодкого перцю.
«Яка ціна буде на капусту, хто її буде купувати — невідомо. Ринок РФ закрили, експорту капусти з України немає. Капусту по 15-20 грн за 1 кг не кожен споживач купить. Фермер закладе високі витрати через більшість імпортних ЗЗР та інших МТР, але у пересічного споживача не виросла зарплата, він не зможе купити багато дорогих овочів.
У країні є професіонали, які спеціалізуються на капусті і вміють вирощувати 100 тонн з гектара — таких 15-20 виробників можуть забезпечити всю Україну. Фермери-професіонали не планують скорочувати площі. Є село Заріччя в Закарпатській області, де майже все населення зайнято вирощуванням капусти під плівкою, і де збирають більше 50% всього українського врожаю ультраранньої капусти. Там дуже сприятливі природні умови для цього овоча і досвід вирощування передається з покоління в покоління.
Додати коментар