Конференція «Свинокомплекс-2015», м.Дніпропетровськ, жовтень 2015

Поділитись:

Конференція «Свинокомплекс. Все про репродуктор» пройшла 15 жовтня 2015 року у місті Дніпропетровськ.

 

Українське свинарство закінчує 2015 рік з відчутними втратами. Переважно це стосується Сходу країни, де частина підприємств галузі опинилася за лінією розмежування з терористами, і наразі незрозуміло, враховувати їхню діяльність в офіційних зведеннях чи ні. Крім того, через фінансові проблеми загальні показники продуктивності вітчизняного свинарства дещо впали. Зменшився також і внутрішній попит на м’ясну продукцію: україніці знову побіднішали. До позитивних моментів можна віднести зменшення до мінімуму імпорту свинини, який становив для наших свинарів неабияку конкуренцію.

 

Ці передумови і є тією базою, на якій треба будувати подальшу стратегію розвитку галузі. А розвиватися є куди, особливо з урахуванням експортних перспектив, які потроху перетворюються на реальність. У свинарстві розвиток починається з організації відтворення, тобто з репродуктора: саме тому чергову галузеву конференцію журнал The Ukrainian Farmer вирішив назвати «Все про репродуктор». Допомогли нам в організації цього заходу такі спонсори: генеральний спонсор – компанія «КУН», партнер з ветеринарії — «Сева Санте Анімаль Україна», офіційний партнер — «Українські ветеринарні технології», спеціальний партнер — «Біовета», партнер з годівлі тварин — «Текро».

 

Конференція викликала чималий інтерес серед свинарів-практиків, яких прибуло понад сотню: зоотехніки, ветлікарі, директори господарств, фермери, представники компаній і науковці з великим інтересом заслуховували доповіді, ставили гострі запитання і зав’язували дискусії. Зокрема, великий інтерес аудиторії викликали такі доповіді:

 

  • «Ефективне застосування техніки у свинарстві» — доповідач Віктор Сич (компанія «КУН»);
  • «Менеджмент репродукції —  ключ до успіху» — доповідач Володимир Чаркін (компанія «Сева»);
  • «Профілактика африканської чуми свиней. Управління свинофермою за допомогою сучасного програмного забезпечення» — доповідачі Віктор Тисячний та Віталій Соколов (компанія «Текро»);
  • «Захворювання легенів свиней. Хвороба Гласера» — доповідач Павел Раска (компанія «Біовета»);
  • «Асоційована респіраторна інфекція у свиней» — доповідач Віктор Баранов (компанія УВТ).

Не залишили байдужими учасників виступи таких практиків галузі:

 

  • Сергій Гнатюк — доповідь «Сучасний стан і перспективи свинарської галузі в Україні»;
  • Олександр Бабань — доповідь «Причини неплідності та можливі шляхи її профілатктики»;
  • Юрій Момот — доповідь «Основні аспекти успішного свинарства»;
  • Вікторія Пилипець-Романюк — доповідь «Крупнопліддя чи багатопліддя: що радить економіка»;
  • Олександр Похваленко — доповідь «Основні помилки у проектування родильного приміщення».

Учасники конференції відзначили високу інформаційну насиченість доповідей, актуальність представлених даних, а також якісну роботу організаторів заходу, що змогли створити умови для плідної й ефективної роботи.

Поділитись: