Диплоїдна слива стійка до шарки, має якісні плоди і показує високу рентабельність

Сьогодні у Європі входить у тренд диплоїдна слива: цю культуру практично не уражує шарка – найбільший бич для кісточкових садів.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» написав Іван Ярмолюк, засновник ФГ «Відродження».
«Вона дуже щільна й велика в діаметрі, має округлі, смачні, транспортабельні й лежкі плоди, – зазначив він. – Навіть літні сорти цієї культури зберігаються 2–3 тижні, а пізні – 2–3 місяці в не дуже сприятливих умовах. Наприклад, Октобер Сан й Анжеліно».
Диплоїдна слива цвіте пізніше за персик, нектарин чи брикос, додає Ярмолюк. – Проєкт на такій сливі може бути суперрентабельним».
Останній тезис доводить один із проєктів з вирощування диплоїдної сливи, який здійснюється на 60 га в Запорізькій області, розповів експерт.
Читайте також: У супермаркетах відсутні українські персик, диплоїдна слива і абрикоса