Українці отримали кулінарну цікавинку – артишок з Одещини

На Одещині ТОВ «Бонелет» почало вирощувати артишок – нової для України культури, яка вже має перший ринок збуту.
Про це повідомляє «Суспільне Одеса».
Директорка підприємства Аліна Сіденко розповіла, що ідея виникла через війну: «Ми мали бути яблучно-грушевим садом, але війна внесла корективи. Ми почали шукати нові культури і вийшли на артишок. Вирішили ризикнути».
Перші насадження розмістили на 1 га, щоб оцінити врожайність та попит.
Торік зібрали близько 3 тонн продукції, частину артишоку використали для маринування та експериментів у кулінарії. Цьогоріч сезон лише почався, точні обсяги будуть відомі у жовтні. Вирощування супроводжувалося проблемами: нестача вологи, брак досвіду та інформації, шкідники.
Сіденко зазначає, що культура має перспективу через зростаючий інтерес українців до європейських продуктів і здорового харчування: «В одеситів завжди є попит на незвичні продукти».
Підприємство планує розширення та випробовує нову культуру – інжир.
Читайте також: В Україні вже вирощують артишок на 5 га