Овочі-Ягоди-Сад

В Україні вже вирощують артишок на 5 га

В Україні вже вирощують артишок на 5 га

Українські фермери все частіше звертають увагу на вирощування артишоку як на перспективну нішеву культуру. За оцінками міжнародного експерта Павла Булгакова, загальна площа під артишоком в Україні вже становить близько 5 га.

Про це повідомляє «Садівництво та Овочівництво».

За словами спеціаліста, культура підходить для вирощування в усіх регіонах за умови адаптації гібридів до місцевих кліматичних умов. У Чернівецькій, Одеській та центральних областях Булгаков уже закладає власні ділянки для порівняння результатів.

Експерт звертає увагу, що артишок чутливий до зворотних заморозків, які цього року вплинули на врожайність гібридів. Крім того, культура потребує ретельного догляду на всіх етапах: від посіву у теплиці взимку до висадки за схемою у відкритий ґрунт.

Попри технічні труднощі, ринок артишоку в Україні має перспективу: його починають використовувати ресторани, а тренд на здорове харчування стимулює попит.

«Після того, як повністю почистити красиву бруньку артишоку, то залишається сама лише користь для організму людини», – зауважує Павло Булгаков.

Читайте також: Житомирські артишоки вже розпродані