Якісне продування камери РГС забезпечить випарник, який перекриває її на 70%

Випарник має займати не менше 70% довжини камери фруктосховища, тоді розповсюдження холоду, тобто продування ним продукції буде набагато кращими.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» написав Павло Булгаков, міжнародний консультант із зберігання плодоовочевої продукції.
«Компанії, які пропонують обладнання для зберігання, вже добре знають, як розрахувати і правильно підібрати його для кожного індивідуального випадку, – наголосив він. – Втім є кілька технологічних моментів, які не завадить знати й самому виробнику фруктів».
Крім перекриття випарником простору камери, важливим є захист герметичності дверей і стінок камер як всередині, так і зовні від ударів еклектрокаром або тарою. У сховищі дуже бажано мати обладнання (спеціальні балони) для перевірки стану середовища у камері.
«Після відкриття камери з РГС у вас є 7 днів, щоб реалізувати продукцію, інакше йде дуже швидка втрата показників якості», – зазначив Булгаков.
Читайте також: При зберіганні груші тричі міняють температурний режим