Тваринництво

Виробництво та продажі свіжих молокопродуктів у спеку падають

Відносно прохолодна погода у червні підтримувала стабільні продажі свіжих молокопродуктів, однак уже в липні торговельні мережі суттєво скоротили замовлення.

Основна причина ‒ прогнозована спекотна погода, яка традиційно знижує попит на швидкопсувну продукцію, пише Інфагро.

Попри загальне падіння продажів, попит на окремі категорії навіть зростає. Зокрема, в лідери виходить ультрапастеризоване молоко, що має триваліший термін зберігання. Також зберігається інтерес до сметани й білих йогуртів ‒ почасти завдяки актуальному сезону свіжої суниці й овочевих салатів.

Утім, експерти зазначають: зниження обсягів реалізації свіжої молочної продукції неминуче. Конкуренція між компаніями посилюється, і рівень продажів залежить насамперед від активності у межах акцій і знижок.

Уже в червні обсяги виробництва свіжих молокопродуктів скоротилися на 4-5%. У липні очікується ще глибше падіння виробництва та реалізації.