Охолодження лохини стає головним чинником її якості

Швидке охолодження лохини після збору врожаю для видалення польового тепла є основною мірою після збору врожаю, яка завжди повинна застосовуватися для управління якістю цієї продукції, вважають експерти платформи FreshKnowledge (Нідерланди).
Температуру продукції слід знижувати якомога швидше (переважно протягом 1 години) за допомогою примусового повітряного охолодження. Подальша обробка ягід (сортування та упаковка) повинна здійснюватися при температурі нижче +10°C, а ягоди слід зберігати в холодильнику на позначці термометра 0..+ 3°C) до моменту вживання.
Крім того, виробнику лохини під час транспортування і зберігання слід приділяти особливу увагу присутності етилену, високий вміст якого негативно впливає на якість, оскільки цей рослинний гормон посилює старіння плодів, не покращуючи їх смаку. Крім того, етилен стимулює ріст цвілі – ботритиса сірого (Botrytis cinerea).
Однак, що стосується застосування інгібіторів етилену, таких як 1-метилциклопропен (1-МЦП), серед дослідників поки немає єдиної оцінки наслідків цієї післязбиральної обробки.
Читайте також: Комунальний ягідник встановив холодильник та сортувальну лінію