Сунична теплиця поповнилася трьома гібридами перцю

Фермерське господарство «Беррі Прикарпаття» (Івано-Франківська область) розширило лінійку гібридів солодкого перцю у теплиці, де також росте суниця садова.
Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповідає засновник господарства Богдан Лутчин.
«Беррі Прикарпаття» відомо тим, що вирощує солодкий перець в одній теплиці з полуницею та іншими культурами, і донедавна це був лише один гібрид – Геркулес. Нещодавно до нього додалися ще три кубовидні червоні – Амарок, Вангард та Аристотель.
«Амарок закладає свої плоди на бік, і вони виходять більш рівними, на відміну від Геркулеса, який росте між гілками і виходить більш рельєфний, – розповідає Лутчин. – Вангард має дуже крупні плоди, які можуть доходити до 500 г. Багато перцю у нас беруть ресторани, а їм треба, щоб була товста стінка, ці гібриди відповідають такому запиту. При цьому цей перець може родити до листопада, коли ціна на нього починає стрімко рости».
«Беррі Прикарпаття» виходять на ринок першими завдяки певній системи вирощування перцю: садять в один ряд і частіше. Якщо інші фермери на рослині зазвичай лишають дві гілки, щоб був більший урожай, то франківські фермери лише одну, і за рахунок одного стебла отримують плоди раніше.
Читайте також: Вінницька фермерка вирощує для себе насіння незвичайних сортів перцю