У Карпатах можна успішно вирощувати середньостиглу капусту

У західній частині України овочі можна вирощувати не тільки на рівнинах. Науковці кафедри садівництва та овочівництва Львівського національного університету природокористування провели досліди у гірських умовах Карпат і отримали врожай середньо-стиглої капусти з чудовим результатом.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» пише доцент кафедри садівництва та овочівництва Львівського національного університету природокористування Ігор Дидів.
«Після окупації традиційно овочевих регіонів півдня країни, все більшу роль стала відігравати західна частина України, яка може компенсувати втрачені обсяги овочевої продукції, – наголошує він. – Адже умови західних територій загалом є сприятливими для вирощування всіх овочевих культур, зокрема, борщового набору».
На Заході країни достатня кількість опадів, м’яка зима, і ґрунти придатні для вирощування практично всіх овочевих рослин.
«Насамперед, може йти мова про те, що у приватному секторі людина може забезпечити себе цією продукцією, – додає науковець. – Нагадаю, що майже 80% овочів вирощують саме у приватному секторі – тобто у домогосподарствах».
Читайте також: «Сади Полтавщини» двічі змінили пріоритети за 4 роки