Овочі-Ягоди-Сад

На Буковині дуже складно виростити якісну грушу, – садівник

На Буковині дуже складно виростити якісну грушу, – садівник

Дефіцит води та спека не дають можливості вирощувати якісну грушу у Чернівецькій області.

Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».

«Водойми пересихають, а свердловини не рятують. У нас із глибини понад 200 м можна добути максимум 10 кубів води на добу. Для порівняння, у Київській чи Рівненській області – 30-40 кубів із глибини 50-60 м», – розповідає Владислав Макаренко, співвласник фермерського господарства «Макосад» на Буковині.

За його словами, яблуко ще якось витримує посуху, а груша – ні. Особливо критичними є липень і серпень, коли в регіоні стоїть спека.

«Груша має інше листя – з меншим тургором, воно просто сохне. Якщо є захисні сітки, ще можна зменшити втрати, а на відкритому сонці – опіки забирають значну частину врожаю», – каже фермер.

Читайте також: Україна не може виростити достатньо якісної груші для себе і на експорт