Сорт груші жовтіє у холодильнику без втрати якості

Груша Яблунівська має привабливий жовтий колір, який набуває під час зберігання в холодильнику без втрати товарної якості.
Таким спостереженням в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» поділився Владислав Макаренко, співвласник фермерського господарства «Макосад».
Розповсюджений осінній сорт груші Ноябрьська добре продається лише з жовтня до Нового року.
«Можна цю грушу продавати і до травня наступного року, але за своїми споживчими якостями вона поступається Яблунівській, – зазначив він. – Жовтий колір останньої більш цікавий для українського споживача. Крім того, більша щільність Яблунівської дозволяє зберігати її набагато довше у товарній якості».
За словами Макаренка, жовтого кольору Яблунівська набуває під час зберігання у холодильнику при температурі -0,5..-1°C, не втрачаючи при цьому товарні якості. Цей сорт має гарну лежкість на прилавку супермаркету.
Незважаючи на це, фермер вважає Ноябрьску одним з найкращих сортів, який має свою нішу на внутрішньому ринку.
Читайте також: Українським сортом груші зацікавилися європейські виробники