Молдова щороку збільшує виробництво черешні на 10%

Виробництво черешні в Молдові зростає у середньому на 10% кожного сезону завдяки інноваціям та розширенням площ фруктових садів. Експортні ринки диверсифікують та розширюють.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«Протягом останніх кількох років ми спостерігали стабільне зростання обсягів виробництва. У середньому спостерігалося збільшення на 10% кожного сезону. Ця позитивна тенденція зумовлена нашими постійними вдосконаленнями сучасних методів ведення сільського господарства та розширенням площ наших фруктових садів, зберігаючи наше зобов’язання щодо сталого розвитку», – розповів Штефан Післару, менеджер з продажу молдавського експортера вишні StarAgro Group.
Післару вважає, що молдавська черешня стає все більш популярною на європейських ринках. «Молдавська вишня виділяється своїм балансом солодкості та кислотності, твердою текстурою та яскравим кольором. Вирощена в ідеальних умовах із твердою прихильністю екологічним практикам, наша черешня має профіль смаку. Наразі ми експортуємо нашу черешню на кілька ключових ринків, включаючи Сполучене Королівство та різні європейські країни, такі як Німеччина, Франція та регіон Бенілюксу. Крім того, ми активно вивчаємо можливості для подальшого розширення нашої глобальної присутності».
Читайте також: У 2024 році відкрито 16 нових ринків для експорту української продукції