Овочі-Ягоди-Сад

Виробництво охолоджених овочів формує додатковий дохід виробників

Великі фермерські господарства, які шукають для себе варіанти випуску продукції з додатковою вартістю, можуть розглядати для себе переробку овочів і фруктів для свіжого ринку. 

Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» написав Ігор Гурін, менеджер з розвитку бізнесу компанії «Толсма Текнік», що постачає в Україну техніку для зберігання та доробки овочів.

«На відміну від фрі, сухого пюре або чипсів ці продукти знають в Україні далеко не всі, – зауважив він. – Проте сегмент успішно розвивається, наприклад, у компаніях які будують повний цикл виробництва – від вирощування овочів і фруктів до продажу переробленої продукції у власних мережах». 

Експерт наводить приклади консервних заводів та переробних підприємств, наприклад,  «Полтава-Сад» і «Чудова марка», які вже запровадили таке виробництво.

Провідні рітейлери України вже пропонують охолоджені картоплю, буряк, моркву і салати, які можуть лежати на полицях більше тижня в залежності від ступеня переробки. А, буряк, на якому спеціалізується «Чудова марка», завдяки вакуумній упаковці зберігається більше місяця. 

Читайте також: Частка чищеної картопля буде зростати, – експерт