Овочі-Ягоди-Сад

Своєчасне обрізування черешні запобігає бактеріальному раку

Своєчасне обрізування черешні запобігає бактеріальному раку

На Заході України, як і у Польщі, обрізування черешні краще робити відразу після збирання врожаю – наприкінці липня, у серпні.

Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» пише Моніка Беняш, науковиця Сільськогосподарського університету в Кракові.

«Треба, щоб у цей період було сухо, і таким чином ми уникнемо проблем з бактеріальним раком, – пояснює вона. – Тому що коли волого, ця хвороба дуже швидко знищує сади».

Матеріал польської експертки містить фото бруньки черешні у листопаді з видаленою верхівкою.

«Ми побачимо там вже три готові квітки, – зауважує Беняш. – Тому дуже важливо забезпечували світло у кроні – і тоді наступного сезону у нас з’явиться все те, чого ми чекаємо від урожаю».

Раніше ми повідомляли, що перевищення норми азоту на молодих деревах черешні може порушити баланс між квітковими бруньками і вегетативними пагонами.