На Львівщині виробництво цукру зросло на 5%
Сезон цукроваріння у Львівській області, який стартував у серпні 2024 року, успішно завершено.
Про це повідомляє пресслужба Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Обсяг переробки становив 8,9 тис. тонн буряків на добу. Загалом упродовж сезону було перероблено понад 1 млн. тонн цукрових буряків, що дозволило виробити 154,5 тис. тонн цукру. Це на 7,4 тис. тонн більше у порівнянні з попереднім сезоном. Вихід цукру становив 14%.
У 2024 році в області було засіяно 16,1 тис. га цукрових буряків, що на 1,4 тис. га більше, ніж минулого року. Було зібрано 1,062 млн. тонн цукрових буряків, що на 94 тис. тонн більше, ніж у 2023 році. Урожайність склала 660 ц/га, залишаючись на рівні попереднього року.
На фоні подорожчання майже усіх видів сільськогосподарської продукції, ціна на цукор у виробника залишилась на рівні минулого сезону.
«Враховуючи чисельність населення області та рекомендовану норму споживання цукру, то виробництво у цьому сезоні на 38% перевищує внутрішню споживчу потребу та дозволяє сформувати експортні партії», – додала директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко.
Нагадаємо, Україна встановила історичний рекорд з експорту цукру.