Hennessy випробував робота на плантаціях винограду
Відділ досліджень і розробок Торгового дому Hennessy провів на своїх плантаціях тестування робота Trektor компанії Sitia.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» написала Олена Василенко, кандидатка сільськогосподарських наук, наукова асистентка відділу досліджень і розробок Hennessy.
Робот обладнаний численними датчиками, які призначені для навігації, сприймання та локалізації, розповідає українка, яка вже кілька років працює у найвідомішій коньячній компанії світу. Розумна машина виконує обробки міжрядь, прикочує сидерати, культивує, обприскує та обрізує пагони.
«Ми випробовуємо його здатність компонування з нашими наявними на майданчику агрегатами», – зазначила Олена Василенко.
За її словами проекти робототехніки, у яких вона бере участь, набувають особливої актуальності в контексті глобального потепління та трудомісткості виробництва винограду.
«Для La Maison Hennessy стратегічними питаннями є екологія, зменшення вуглецевого сліду, збереження та розмноження біорізноманіття на виноградниках тощо, – підкреслила пані Василенко. – Одним із шляхів скорочення викидів вуглекислого газу (CO₂) є заміна традиційних тракторів на механізми, що використовують альтернативні джерела енергії».
Читайте також: Роботи-прополювачі витісняють гербіциди