Органічні кислоти створюють оптимальні умови для перетравлення білків у кормі для птиці
Високобілкові комбікорми в годівлі курчат значно збільшують кислотозв’язувальну здатність компонентів корму та не сприяють повному перетравленню і засвоєнню поживних речовин. У результаті частина кормів транзитом виходить із послідом. Підвищується ризик розвитку патогенної мікрофлори (E. coli і Salmonella), оскільки рН кишківника коливається у межах 6-8 од.
Надійний спосіб протидії цьому негативному процесу ‒ запобігання зайвому залуженню травної маси, яка надходить у шлунково-кишковий тракт птиці, пише журнал «Наше птахівництво».
Пребіотичні кормові добавки, які містять органічні кислоти, сприяють кращій взаємодії корму з травним трактом птиці, розвитку корисних мікроорганізмів і пригніченню шкідливої мікрофлори.
Органічні кислоти регулюють кислотність корму, відповідно, і його смак, чинять антимікробний і консервувальний ефект. Вони знижують кислотність умісту шлунку до рН 3 і створюють оптимальні умови для перетравлення білків.
За такої кислотності розмноження більшості умовно-патогенних і патогенних мікроорганізмів пригнічується, а кількість корисної мікрофлори зростає. Відбувається так зване комплексне природне звільнення кишківника птиці від патогенної й умовно-патогенної мікрофлори (Salmonella, E. coli, Campylobacter).