Набув чинності наказ про гігієнічні вимоги до виробництва харчових продуктів тваринного походження
Набрав чинності наказ Мінагрополітики № 3498 від 17.09.24, що затверджує Гігієнічні вимоги до виробництва й обігу харчових продуктів тваринного походження, які постачаються в невеликих обсягах кінцевим споживачам або локальним закладам роздрібної торгівлі. Зокрема, до виробництва й обігу яєць, рибних продуктів, живих двостулкових молюсків, м’яса птиці та зайцеподібних, а також туш і м’яса диких тварин.
Про це повідомили в Мінагрополітики
Гігієнічні вимоги до виробництва й обігу харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах, встановлено відповідно до підходів, визначених законодавством Євросоюзу.
Наказ вдосконалює механізми державного регулювання у сфері відносин, пов’язаних із виробництвом та обігом харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах. Це сприятиме обігу безпечних харчових продуктів тваринного походження.