Херсонський маслозавод почав виробляти сир фетакса
Херсонський маслозавод розширив асортимент новинкою ‒ сиром фетакса.
Про це повідомили в компанії.
Фетакса відноситься до розсільних сирів, які готують на основі молока. Вважають, що це середземноморський варіант бринзи. Фетакса має ніжну консистенцію, за смаком подібна до «Філадельфії». До того ж цей сир багатий на рибофлавін, містить кальцій у підвищеній концентрації.
Грецький сир фетакса з’явився на теренах пострадянських держав близько 10 років тому. Вершковий слабосолоний смак може набувати безлічі відтінків: від легких середземноморських ноток (із маслинами та паприкою) до пікантних перчинок. При цьому має доволі щільну консистенцію, на відміну від тієї ж бринзи. Тому сир тримає форму, легко ріжеться та практично не кришиться.
Як повідомлялося, Херсонський маслозавод освоїв виробництво сирних кульок лабне.